ELS TRACTAMENTS

ODONTOPEDIATRIA
Què és la odontopedriatria?
És l'especialitat que s'encarrega de prevenir, cuidar i tractar les dents dels nostres fills. L'Odontologia preventiva i el diagnòstic precoç és vital per combatre l'aparició de les malalties bucals més freqüents (càries i malaltia periodontal). Aconsellem visitar sovint al dentista i realitzar una higiene bucal 1 vegada a l'any.

En aquesta etapa, que va des de la infància (3 anys) fins a la adolescència (12/14 anys) és molt important portar un seguiment per tenir una dentició sana i una funció correcta.

ordodoncia clínica Poblesec Cardedeu
De 6 a 18 mesos
Ja comença l'erupció de les dents de llet. Hem de tenir molta cura amb els hàbits alimentaris, no deixar-li que s'adormi amb el biberó de llet i no mullar el xumet o tetina del biberó amb cap aliment que contingui sucre (sucre, mel, sucs envasats...).

Des que surt la primera dent de llet, l'ideal és netejar després de cada menjar, o com a mínim després del sopar, abans de dormir. La neteja la podem realitzar amb una gasa embolicada en el nostre dit, i passant per totes les superfícies de les dents, o amb raspalls especials per a petits, que són uns raspalls molt suaus, d'aquesta manera s'acostumen a adquirir hàbits saludables des de petits.


ordodoncia clínica Poblesec Cardedeu
De 18 mesos a 3 anys
En aquesta etapa ja han sortit els 8 incisius i comencessin ja els queixals fins a acabar per complet l'erupció de les dents de llet. A la fi d'aquesta etapa és molt important que deixin "xumet i biberó"..

En la mesura del possible s'han d'evitar aliments ensucrats (brioixeria industrial, llaminadures, refrescs ensucrats...) ja que no són bons i augmenten el risc de patir càries.

Ja han de tenir adquirit l'hàbit de la seva higiene bucal, per a això utilitzarem un raspall infantil, primer es raspallen ells, sota la nostra supervisió, i després els papàs repassen ben tot per netejar aquelles zones on ells no arriben. Ja poden començar a utilitzar pasta si volen, no és imprescindible. La Pasta amb fluor amb comte, ja que no és bona la ingesta de fluor de manera continuada. S'ha d'usar sempre poca pasta, una quantitat equivalent a un cigró.

ordodoncia clínica Poblesec Cardedeu
De 3 a 6 anys
En aquesta etapa acaba l'erupció de totes les dents de llet, 8 incisius, 4 ullals i 8 queixals. Una vegada ja han sortit, és el moment idoni per acudir per primera vegada al Odontopediatra. En la primera visita es realitza un examen, per a comprobar que l'erupció sigui completa, si existeixen anomalies, càries... En aquesta edat, encara petit, és important establir una relació de confiança amb el nen. La higiene oral ja ha de ser una rutina adoptada, sempre supervisada pels pares.

Ja poden utilitzar raspalls de duresa mitjana, aconsellem que sigui de capçal petit (Vitis Acces) i pasta dentifrícia infantil. Quan hagin sortit els queixals dels sis anys ja permanents és el moment recomanat per a la primera visita al ortodontista. En aquesta visita s'examina i valora si existeix algun tipus de patologia que requereixi un tractament especifico en aquesta edat de creixement. Si no existeix cap problema i s'intueix la necessitat de tractament esperarem fins als 11 o 12 anys per començar la seva ortodòncia.

ordodoncia clínica Poblesec Cardedeu
De 6 a 12 anys
En aquest període de temps aniran erupcionar totes les seves dents permanents, de manera que, la higiene bucal serà decisiva per la seva salut. Una dent amb càries, la tindrà empastada per a tota la vida.

Ja comencen a ser una mica grans i responsables de la seva conducta, han d'entendre el perquè dels tractaments i les seves cures.